Snurrar tankarna kring att skaffa ett företagslarm? Med det finns många fördelar, bland annat den minskade risken för inbrott, men det kan samtidigt vara svårt att veta vilket typ av larm man ska välja. Olika modeller har olika funktioner och finesser. Läs mer om några av dom här.

Företagslarm – olika funktioner och finesser

Huvudsyfte med företagslarm

Företagslarmets viktigaste syfte är såklart att skyllda mot inbrott. Om någon glömt att larma av eller om ett fönster står öppet så kan till exempel en del modeller känna av detta. Andra är utrustade med bara rörelsedetektorer som löser ut larmet om någon rör sig i lokalen. Huvudsyftet är i alla fall att larma när någon som inte borde vara där ändå är där.

Ett företagslarm bidrar också till:

  • Ökar trygghet
  • Större chans att gärningsmannen inte bryter sig in

Kombinerat med brandlarm

Många av dom mer moderna företagslarmen har fler funktioner än att bara varna för inbrott. Ofta är dom utrustade även med rökdetektorer och fungerar så ledes lika bra som brandlarm. Det finns många fördelar med att ha en sammankopplat system som detta på sitt företag, inte minst för att det är väldigt enkelt. En bra och effektiv lösning, helt enkelt.   

Komplettera med kameror

Något som blivit populärt i takt med att systemen blivit allt mer moderna är att komplettera larmet med kameror. Skulle ett brand- eller inbrottslarm tjuta kan man direkt gå in och kolla om det verkar vara ett falskt alarm eller om hjälp behöver skickas till platsen.

Kamerorna kan riktas och placeras vid entréer eller på andra speciellt viktiga och kanske utsatta platser för att snabbt kunna se vad som händer. Detta är en lösning som fler och fler väljer, tack vare att det är så smidigt. Dessutom finns chans att man hinner identifiera en eventuell gärningsman, tack vare kamerabilderna.

Uppkopplat till larmcentral

Dom flesta företagslarm som installeras är idag direktkopplade till en larmcentral. På så vis behöver man inte hålla så mycket koll själv då man vet att det finns någon tillgänglig att kontrollera ett eventuellt larm dygnet runt.

Sedan finns det även modeller som inte kopplas till någon larmcentral, utan istället till den ansvariges mobiltelefon men det är sällan den lösningen rekommenderas till företagare. Det kan dock vara ett alternativ för en del – så fundera över behov och be om tips och råd av någon professionell till att börja med.

Företagslarm – olika funktioner och finesser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *