Jämför bredband – Vad är viktigt att titta på?

Vilket bredband är bäst för dig? Det beror på vilken funktion, snabbhet och kundservice som önskas. Bland annat… Se exempelvis på följande punkter när du jämför bredband på crediwizz.com.

Mobilt eller fast lina?

Ett mobilt bredband har sin största fördel i flexibiliteten. Plugga in enheten i en dator eller en router och internet är snabbt färdigt. Ha alltid tillgång till bredband utan att behöva koppla upp dig på din mobils hot spot. Säkrare, snabbare och mer flexibelt.

Fördelen med att ha fast bredband är främst stabiliteten och priset. Internetanslutningen störs inte av tjocka väggar eller elektronisk utrustning. Dessutom brukar det vara billigare än mobila alternativet.

Vilka kan leverera?

Vill du ha bredband till hemmet är fast anslutning att rekommendera. Börja med att kontrollera vilka som kan leverera till din adress. I Sverige finns ett mycket stort utbud av bredbandsleverantörer men generellt är det bara ett par få som kan leverera till varje adress. Jämför bredband utifrån vilka leverantörer som kan erbjuda– de andra är inte relevanta att titta på!

Jämför bredband via ADSL

Bor du på landsbygden där ADSL är enda alternativet? Jämför bredband utifrån vilka som kan erbjuda ADSL. Det är idag betydligt färre än vad det var för ca 15 år sedan. Detta innebär att bredbandet levereras via telefonuttaget. Generellt innebär det långsammare internet men trots allt bättre än inget alls.

Priset utifrån vad du behöver

Finns det flera leverantörer att välja på? Jämför bredband utifrån priset i förhållande till hur snabbt bredband du behöver. Det är både nedladdning och uppladdning som är relevant och de siffror som anges när ett bredband presenteras. Det kan exempelvis anges till hastigheten av 10/100.

Nedladdning innebär exempelvis streaming. För privatpersoner är det främst snabb nedladdning som är viktigt. Men ska stora filer laddas upp på dropbox eller någon server väger uppladdningshastigheten tungt. För företaget som jobbar mycket med molnbaserade tjänster kan det vara helt klart avgörande. Här får man helt enkelt ställa kostnaden i förhållande till hur snabbt internet som levereras.

  • Jämför samma hastighet

Kontrollera vilken hastighet du behöver. Jämför sedan prisnivåer hos flera leverantörer.

  • Bindningstid

Hur lång tid är det bindningstid och hur lång är uppsägningstiden?

  • Ingår router?

Ibland kan en gratis router ingå förutsatt att en lite längre bindningstid väljs.

Jämför bredband – Vad är viktigt att titta på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *