Låt tidigare kunders omdömen vägleda till bäst bredband för omständigheterna. Vilket som är det bästa valet för olika personer kan skilja sig åt en aning, beroende på vilka behov och förutsättningar man har. För de flesta privatpersoner går det att koppla upp sig genom fiber i sitt hem, och det utgör för det mesta det snabbaste och mest driftsäkra alternativet. Om man inte har fiber inkopplat kan man istället använda en mobil router för att få internet genom 4G-nätet, vilket ger bra täckning över nästan hela Sverige.

Bäst bredband för användare med fiber

Själva installationen av fiber kan vara relativt kostsam, men resultatet blir ett stabilt sätt att koppla upp sig mot internet. Det är inte ovanligt att internetleverantörerna har samarbeten med t.ex. streamingtjänster och liknande, så om man använder olika tjänster för att se på film och tv kan man slå två flugor i en smäll och på så sätt spara pengar.

De bästa alternativen för mobilt bredband

Ifall det inte finns fiber i ens fastighet, eller om man av andra anledningar föredrar en mobil lösning, är det klokt att se vad som ingår i abonnemanget för mobilt bredband. En del operatörer inkluderar t.ex. router för 4G när man tecknar ett avtal om internet. Genom att ta med sådana faktorer i beräkningen kan man hitta den billigaste lösningen både på kort och lång sikt.

Tre tips för smidigt surfande med mobilt bredband

  • Gör först en enkel beräkning över hur mycket surf som behövs varje månad. En del operatörer erbjuder en pott, vilket ofta är ett mycket billigare alternativ än att köpa fri tillgång. För jämförelse kan man räkna med att en timmes streaming av video drar 1-2 GB data, medan surfande på hemsidor drar ca 1-5 MB per sidvisning.
  • Även om de mobila nätverken täcker nästan hela Sverige är det viktigt att undersöka så att den aktuella operatören har täckning där man har tänkt använda bredbandet. Precis som en del områden har dålig mobiltäckning med vissa operatörer så har en del bredband sämre täckning i dessa områden.
  • Välj mellan att teckna ett längre avtal, eller att ha flexibiliteten att använda surf i de perioder när det behövs. Om man kommer använda sitt bredband under större delen av året kommer det många gånger löna sig att teckna ett längre abonnemang.
Hitta bäst bredband genom jämförelser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *