Tänka på när du väljer trafikskola

En trafikskola är en skola som bedriver körkortsutbildning. De flesta trafikskolor har ungefär samma grundutbud, men de kan erbjuda olika paketlösningar. Fundera därför på hur du helst vill lägga upp din övningskörning och hur mycket du är beredd att betala innan du kontaktar en trafikskola.

Att tänka på när du väljer trafikskola

Har du bestämt dig för att ta körkort kommer det snart att vara dags att hitta en lämplig trafikskola. Det finns ett stort utbud trafikskolor vilket gör att det kan vara svårt att veta vilken trafikskola man ska välja. Fundera på vad som är viktigast för dig: att körskolan ligger nära, att den är billig eller att den har gott rykte. Fundera även på om du vill ta körkortet under längre tid eller om du vill att det ska gå snabbt. I det senare fallet rekommenderar vi att hitta en körskola som erbjuder intensivkurser.

Du bör även fundera på hur mycket du vill köra privat och hur mycket du vill köra på trafikskolan. Eftersom de som arbetar på trafikskolan är professionella körkortslärare kan det vara en bra ide att ta i alla fall en del av dina lektioner på en trafikskola. Men för att priset inte ska bli för högt kan du sedan övningsköra med någon från din familj eller med en vän. Tänk på att denna person i så fall måste gå en handledarkurs.

Så går körkortsutbildningen på trafikskola till

Här berättar vi om de olika moment som körkortsutbildningen på en trafikskola innehåller.

  • Riskutbildning del 1 (Riskettan B): detta är en teoretisk riskutbildning som handlar om riskerna med alkohol, droger och annat riskbeteende i trafiken. Du måste ha gjort denna del innan du gör både teoriprov och uppkörning.
  • Riskutbildning del 2 (Risktvåan B/Halkan): Detta är både ett praktiskt och ett teoretiskt moment. Den praktiska delen gör du på en speciell trafikövningsplats där du bland annat tränar halkkörning.
  • Teoriprovet: Trafikverket ger teoriprovet i sina lokaler. Testet består av 70 frågor, och för att bli godkänd måste du få minst 52 poäng.
  • Uppkörning/körprov: Även detta sköts av trafikverket och tar ca en timme.

Vi hoppas att du med hjälp av dessa råd vet vad du har att vänta under din tid på trafikskolan, och att du hittar en körskola som passar dig bra. Så lycka till med valet av trafikskola och med ditt körkort. Med en bra trafikskola kommer det att gå enkelt!

Tänka på när du väljer trafikskola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *